De Grote Terugkeer Mars

“Israelische” bezettings-strijdkrachten hebben ten minste 1 Palestijnse demonstrant en meerdere andere verwond voor en tijdens de Grote Terugkeer Mars door duizenden Palestijnen in de Gaza-strook en langs de zogenoemde bufferzone die ingesteld is door de Zionistische entiteit.

Duizenden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderenhebben zich op vrijdag 30 maart (de Palestijnse Land Dag) verzameld bij de “bufferzone” in de Gaza-strook. De Palestijnse Land Dag is een dag waarop de Palestijnen jaarlijks demonstreren om hun recht op terugkeer kracht bij te zetten naar hun land vanwaar ze door de “Israelische” bezetter zijn verdreven.

De demonstranten hebben tenten opgezet voor een 6 weken durende actie waarbij ze eisen dat ontheemde Palestijnen wordt toegestaan terug te keren naar het land dat hen toebehoort.

Naar aanleiding van deze protesten heeft het Zionistische Apartheidsregime 100 sluipschutters ingezet en groen licht gegeven voor gebruik van dodelijk geweld tegen de demonstranten.

Op beelden van de protesten is te zien dat “Israelische” tanks en gepantserde voertuigen zijn ingezet langs de bufferzone. Het Zionistische bezettingsleger gebruikt levende munitie en traangas om de demonstranten uiteen te drijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here