Marokko doet de waarheid geweld aan

24/05/20018

Iran heeft uitgehaald naar Marokko nadat dit land Teheran heeft beschuldigd van inmenging in binnenlandse aangelegenheden, Iran stelt dat Marokko deze valse beschuldigingen uit om ‘bevriende’ landen van dienst te zijn.

Marokko onderhoudt zeer goede betrekkingen met het Saoedische regime dat Iran al meerdere malen heeft beschuldigd van inmenging en de Marokkaanse minister van buitenlandse zaken Nasser Bourita herhaalde deze beschuldigingen in een recent interview met Fox News.

“De Marokkaanse minister van buitenlandse zaken weet zelf dat de valse beschuldiging die hij doet van geen kant klopt, ongefundeerde fictie ingegeven door waanzin is en gedicteerd door diegenen die deze valse beschuldiging gebruiken om hun eigen onrechtmatige belangen af te schermen”, aldus de woordvoerder van van het ministerie van buitenlandse zaken Bahram Qassemi op donderdag.

Bourita uitte de beschuldiging eerder al begin deze maand toen hij bekendmaakte dat Marokko de had besloten de diplomatieke betrekkingen met de Islamitische Republiek te verbreken vanwege zogenoemde steun van Teheran aan het Polisario.

Het Polisario (Frente Popular para la Liberación de Saguia el-Hamra y Rio de Oro) strijd voor onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara dat door Marokko wordt geclaimd nadat Spanje als koloniale macht vertrok.

 

In het interview met Fox News op woensdag beweerde Bourita verder dat mensen van Hezbollah ontmoetingen zouden hebben gehad met leiders van het Polisario en dat de Iraanse ambassade in Algerije wordt gebruikt om de beweging te financieren.

“De vasthoudendheid van de Marokkaanse autoriteiten voor wat betreft de valse beschuldigingen en het verbreken van de relaties met Iran en ook de ongefundeerde beschuldigingen jegens ons land zijn niet meer dan het dienen van derden,” aldus Qassemi.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here