Carte Blanche om haat te spuwen

Op 04 september 2020 deed het gerchtshof Den Haag uitspraak in de hoger beroepszaak tegen Wilders, dit arrest is een klap in het gezicht van de islamitische Nederlanders in het algemeen en de Marokkaanse Nederlanders in het bijzonder.

Het Hof heeft de aan zelfoverschatting lijdende kiboetshippie op zijn wenken bediend door deze uitspraak; immers het Hof spreekt deze Kamerracist vrij van het aanzetten tot haat of discrimantie zonder dat hiervoor een inhoudelijke motivatie wordt gegeven.
Recht is weliwaar niet altijd recht maar iemand vrijspreken van juist datgene dat hij dagelijks doet heeft nu geleid tot de situatie dat Wilders meent dat hij een carte blanche heeft gekregen zoals valt af te leiden uit zijn recente walgelijke uitspraken over minderheidsgroepen voor wat aangaat de corona crisis.
Wilders heeft altijd gezegd dat er sprake is van een politiek proces, welnu dat is ook zo. Niet zoals hij dat bedoelt maar de indruk kan niet worden weggenomen dat hij milder is behandeld vanweg de grote bek die hij opzet en het feit dat hij ‘politicus’ is.
Dat het Hof Wilders geen straf heeft opgelegd is ronduit schandalig gelet op de ernst van de feiten, dit knaagt aan het vertrouwen dat rechtgeaarde burgers hebben in onze rechtspraak.
degene die het hardtst schreeuw dat de rechters en onze rechtbanken corrupt zijn wordt beloond en diegenen die hun vertrouwen stellen in juist die rechters en rechtbanken krijgen een klap in het gezicht.
Is er nog hoop, ja de geblondeerde immigrant (de gehele familie Wilders bestaat uit immigranten) tart het noodlot door cassatie in te stellen. De ernst van zijn haatdragende retoriek kan dan alsnog op de juiste wijze worden beoordeeld en bestraft.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here