Schaamteloos land Marokko

De president van het parket van procureurs generaal in Marokko Mohammed Abdennabaoui vindt dat mensen die zich kritisch uitlaten over de straffen aan de activisten van de Hirak Rif hun standpunten moeten herzien.

In verschillende interviews zei hij dat niemand iets te zeggen mag of kan hebben over de straffen omdat “de rechtbank al haar beoordeling heeft gemaakt en over alle gegevens en benodigdheden beschikt om dit te kunnen doen”.

Abdennabaoui benadrukte dat de straffen redelijk zijn en dat deze zijn gebaseerd op bewezen tenlasteleggingen.

Hij zei verder, “wanneer de rechtbank stelt dat de uitspraak is gebaseerd op de door de openbare aanklager aangedragen feiten en dat deze juist zijn bevonden, waarom zou iemand da de openbare aanklager iets verwijten”. “Argumenten over een zaak horen thuis in de rechtbank en niet op straat”.

Abdennabaoui gaf verder aan dat de straffen van 20 jaar die aan vier verdachten zijn opgelegd niet moeten worden gezien als ‘zwaar’ omdat gelijkwaardige feiten zelfs de doodstraf zouden rechtvaardigen.”De rechtbank heeft deze straf niet opgelegd maar heeft gekozen voor een veel minder zware straf”.

Hij zei verder, “het is niet de rechter die een strafmaat bepaalt, het is de wet”.

De commentaren van deze man gaan geheel voorbij aan het feit dat Marokko een door en door corrupt land is waar de politie, het Openbaar Ministerie en de rechters zich laten leiden door wat de overheid dicteert en het geld dat ze als steekpenningen aangeboden wordt.

In Marokko is er hoegenaamd geen sprake van een onafhankelijke rechtspraak en een ieder weet dat je in Marokko zelfs met moord wegkomt, uiteraard wordt er voor die moord wel iemand berecht die na te zijn geslagen, mishandeld en gemarteld uiteindelijk zelfs een kant en klare bekentenis ondertekent.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here