Dictatoriaal Marokko

Het CIDM acht democratie een groot goed en ziet met lede ogen toe dat de Marokkaanse machthebbers de gebeurtenis waarbij de Marokkaanse vlag in Parijs werd verbrand gebruiken en misbruiken om de gecultiveerde verdeeldheid van de Marokkaanse bevolking in binnen- en buitenland te vergroten.

Marokko dat zichzelf graag portretteert als constitutionele monarchie is in wezen een met harde hand geregeerde dictatuur waar nog steeds mensen in de gevangenis belanden omdat ze gebruik van de vrijheid van meningsuiting, omdat ze op vreedzame wijze demonstreren voor een menswaardig bestaan of omdat ze terecht eisen dat een ieder die zichzelf op oneigenlijke wijze heeft verrijkt ter verantwoording wordt geroepen. Ook martelingen zijn in het hedendaagse Marokko nog aan de orde van de dag, van een onafhankelijke rechtspraak is in Marokko absoluut geen sprake en de machthebbers doen er niets aan om de verregaande en alles verterende corruptie daadwerkelijk te bestrijden.

In Marokko maak je meer kans te worden ‘berecht’ wanneer je corruptie aankaart dan wanneer je je er schuldig aan maakt.

Wij erkennen dat de in het buitenland en dus ook in Nederland woonachtige Marokkanen die zich achter het regime scharen daartoe het volledige recht hebben doch wij zijn van mening dat ze hiermede verraad plegen jegens het Marokkaanse volk.

Levend in Nederland, genietend van alle democratische vrijheden en vooral onbevreesd gebruik kunnen maken van de vrijheid van meningsuiting zou een reden moeten zijn om het Marokkaanse volk te steunen in haar rechtmatige strijd en niet om de plunderaars van Marokko een hart onder de riem te steken.

Ook stellen wij onomwonden dat het CCME dat zich ook in deze kwestie heeft gemengd niet meer is dan een werktuig van Rabat en dat deze, op ondemocratische wijze tot stand gekomen organisatie geen enkel recht heeft om zich als vertegenwoordiger te presenteren van welke in het buitenland woonachtige Marokkaan dan ook.

Wij roepen op tot het vervolgen en berechten van diegenen die zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en zelfverrijking en wij roepen op tot onmiddellijke vrijlating van allen die onterecht gevangen zijn gezet.

Tevens maken wij van deze gelegenheid gebruik om nogmaals onze Nederlandse regering nogmaals te verzoeken het rechtsverdrag met Marokko te heroverwegen en op te zeggen. Het is een smet op onze democratie om met een land waar justitie niets voorstelt een dergelijk verdrag te hebben.

LANG LEVE HET VOLK !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here