“Israelische” spionagedrone neergestort in Zuid Libanon

Een “Israelische” spionagedrone is neergestort in het gebied van Khallet Mariam (Zuid Libanon) tussen de dorpen BARAASHIT EN Bait Yahoun. Kort na het neerstorten, terwijl de reden daarvan nog onduidellijk was werd de neergestorte drone geraakt door een geleid projectiel van een andere “Israelische” drone en vernietigd.

 Volgens Zionistische rapporten is dit de 4e drone die het vijandige “Israelische” leger verleist dit jaar.

De Libanese media heeft de drone gekenmerkt als een Skylark, een tactisch onbemand luchtvaartuig in gebruik bij de “Israelische” artillerietroepen.

De Zionistische militairen die die het verlies van de drone bevestigden zeggen echter alleen dat het onbemande luchtvaartuig is neergestort en niet dat het op de grond is vernietigd. Zij zeggen het voorval te bestuderen en gaan uit van een technische tekortkoming.

Enkele feiten over de Skylark:

  • Een van de meest geavanceerde spionagemiddelen van het “Israelische” leger.
  • De geschatte kosten voor de drone zijn ongeveer $ 50.000
  • Vanwege zijn verkenningstaken is de Skylark vrijwel geluidloos, hij heeft een stille motor en is zelfs op 10 meter afstand nauwelijks hoorbaar.
  • Het is in gebruik bij de “Israelische” grondtroepen voor spionagedoeleinden en vergaring van data vanwege zijn grote vermogen om doelen zeer nauwkeurig te scannen en te omschrijven. Wanneer het ’s nachts over een gebied vliegt trekt het nagenoeg geen aandacht doordat het voorzien is van elektrisch geleide zichtcamera’s, laser en infrarood camera’s.

De Zionistische agressor maakt zich herhaaldelijk schuldig aan het schenden van het luchtruim van al zijn buren en met name dat van Libanon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here