Al is de Marokkaanse leugen nog zo snel

Net zoals de spreekwoordelijke kat maakt het Marokkaanse dictatoriale regime rare sprongen.

In 2011 leek het regime gevrijwaard te blijven van echte veranderingen als gevolg van de zogenoemde Arabische Lente, met een ‘nieuwe grondwet’ en de belofte van hervormingen wisten de machthebbers nagenoeg iedereen een rad voor ogen te draaien.

Wat de tegenstanders al wisten werd ook anderen al snel duidelijk, de grondwet was het papier waarop het was geschreven niet waard en de beloftes waren leugens.

De beloofde vrijheid van meningsuiting kwam er niet en rappers, demonstranten, journalisten en anderen die zich kritisch durfden uit te laten werden opgepakt en kregen straffen die anderen moesten afschrikken.

Omdat er heel veel Marokkanen buiten de landsgrenzen leven vond het regime het nodig om ook die groep te ‘waarschuwen’ dat ook zij niet kunnen ontkomen aan de corrupte lange arm van Rabat.

Met het oppakken van de meest bekende YouTuber wil het regime een duidelijk signaal stellen voor allen die zich kritisch uitlaten.

Marokko doet wat het altijd heeft gedaan wanneer het de rechten van burgers schendt, er worden gefabriceerde aanklachten gepresenteerd opdat het lijkt alsof er aan waarheidsvinding wordt gedaan. Niets is minder waar, alles maar dan ook alles wat het Marokkaanse regime zegt of doet is gebaseerd op leugens en bedrog.

Belangrijk om niet te vergeten is dat er in Marokko hoegenaamd geen enkele sprake is van onafhankelijke rechtspraak. Het enige waar politie, de gendarmes, het openbaar ministerie en rechters in uitblinken is het verdraaien van de waarheid.

Teken de petitie: Freedom for the American citizen, Chafik Omerani in Morocco

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here