De belofte van een dictator

De Westelijke Sahara wordt geclaimd door Marokko als Marokkaans grondgebied, hierbij gebruikt de Marokkaanse overheid alle mogelijke propaganda en doet het een beroep op de ‘vaderlandsliefde’ van de Marokkaanse burgers.

Ontkennen dat de Westelijke Sahara (volgens Marokko ‘Sahara al maghribia’) Marokkaans is is verheven tot een doodzonde en Marokko hanteert hiervoor niet malse gevangenisstraffen.

Marokko belooft ondertussen van alles om deze zaak naar zijn hand te zetten, zo zou Marokko genegen zijn om het gebied een vorm van autonomie te geven.

Het klinkt natuurlijk aanlokkelijk totdat je beseft dat deze belofte komt van een koning die zijn eigen volk als slaven ziet, mensen opsluit en martelt simpelweg omdat ze vragen om een menswaardig bestaan en rappers achter slot en tralies zet omdat ze de werkelijke toestand in het land perfect en naar waarheid verwoorden.

Bovendien wat hebben het Marokkaanse volk en de Saharaouis te winnen bij een Sahara dat Marokkaans wordt? Helemaal niets, want net zoals Marokko wordt leeggeplukt door M VI en zijn bende zo zal dat ook gebeuren met de Westelijke Sahara.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here