Nederlandse parlementariër verklaart Islam de oorlog.

De door, aan domheid grenzende, onwetendheid gedreven Nederlandse parlementariër Geert Wilders heeft te kennen gegeven een film te willen maken over de Koran, een boek dat naar zijn mening fascistoïde is te noemen. Klaarblijkelijk wordt Wilders hoegenaamd niet gehinderd door ook maar de geringste kennis van de Thora, de Bijbel dan wel van de Koran; anders had hij kunnen concluderen dat de overeenkomsten tussen deze drie boeken vele malen groter zijn dan de verschillen.

Verbazingwekkend als wel hypocriet is de vergelijking die Wilders trekt tussen de Koran en Mein Kampf daar het laatste boek voortspruit uit een brein dat dezelfde beweegredenen koesterde jegens minderheden als hijzelf. Waren het bij zijn voorganger en wellicht grote voorbeeld Adolf de Joden die het moesten ontgelden, bij Wilders zijn het, slinks inspelend op de allesoverheersende Islamofobie, de Moslims die, naar hij het doet voorkomen, ongestraft beledigd en gediscrimineerd kunnen worden.

Ongeacht het feit dat Wilders absoluut geen licht is, blijft het zonder meer een uitermate gevaarlijk heerschap, dat zich terdege bewust is van zijn grievende uitspraken en letten hij dan wel degenen die, achter de schermen, aan de touwtjes trekken bij de PVV er bijzonder goed op dat zij hun racistische aanvallen niet massaal doch gefaseerd inzetten. Zulks blijkt uit het ‘verkiezingspamflet’ van deze partij waarin wordt aangegeven Artikel I van de Nederlandse Grondwet te willen wijzigen hierbij een uitzondering makend voor de Joodse medeburgers; maar voor hoe lang?

Voor een ieder die echte belangstelling toont in de wereldpolitiek zonder zich hierbij te laten leiden door vooroordelen, dan wel door wolven in schaapskleren als Wilders is er van de Geschiedenis veel te leren. Onweerlegbare feiten blijken dan te zijn dat het niet uit naam van de Islam was dat de kruistochten (heilige oorlog) werden ondernomen, ook was het niet de Islam die de inquisitie inluidde of de vooruitstrevende wetenschappers in de ban (fatwa) deed en verketterde.

Tevens waren het niet de Moslims die de Indianen in de Nieuwe Wereld nagenoeg uitroeiden en in reservaten stopten. Ook waren het niet de Moslims die de Eerste dan wel de Tweede Wereldoorlog ontketenden en zich shuldig maakten aan de verschrikkingen van de Holocaust. Ook waren het niet de Moslims die Hiroshima en Nagasaki op hun geweten hadden en in Serbrenica waren de Moslims de slachtoffers en niet de boosdoeners.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here