Hun ware gezicht, juichen na vermoorden van onschuld

In een video is te zien hoe een ‘Israëlische’ militair, een sluipschutter als doel een ongewapende Palestijn kiest in de nabijheid van de grensafzetting.

In de video die maandag veelvuldig werd gedeeld op Twitter en WhatsApp is te horen hoe de militairen praten over het ‘doelwit’ en hoe hem neer te schieten, dit terwijl de sluipschutter zijn geweer afstelt op de Palestijn die ongewapend lijkt en meerdere meters van de afzetting is verwijderd.

Te horen is hoe de bevelhebber de sluipschutter vraagt “is je geweer doorgeladen? Heb je hem in het vizier?”

Te horen is hoe de militairen juichen om het ‘succesvolle’ schot, ook is te horen hoe een militair uitroept “Wow, hij heeft hem in het hoofd geraakt.”

Een andere dader die de ‘executie’ filmt antwoordt op een vraag “natuurlijk heb ik het gefilmd” om het vervolgens te benoemen als “legendarische video.”

“Ja!”, “wat een geweldige video,” schreeuwen de anderen in vreugde uit. “hij vloog door de lucht.”

Te zien is verder hoe het slachtoffer wordt weggedragen door een groep Palestijnen. Onduidelijk is of hij de beschieting heeft overleefd of niet.

De video is sterk veroordeeld door Israëlische wetgevers en mensenrechtenorganisaties. Organisaties stellen dat deze video voor wat aangaat het handelen van het Israelische leger eerder regel is dan uitzondering.

De Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem verklaarde dat het Israëlische leger zich schuldig maakt aan “onwettige orders waarbij militairen wordt opgedragen mensen neer te schieten die geen enkel gevaar vormen.”

De NGO die recentelijk een campagne heeft opgezet waarin militairen werden opgeroepen te weigeren om Palestijnse demonstranten in Gaza te beschieten stelt dat ‘wandaden’ als deze “honderden malen” hebben plaatsgehad in de afgelopen weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here